CV:ssä olevat virheet ovat tietenkin hyvin ikäviä asioita työnantajien kannalta, ja tietenkin niissä pitäisi aina puhua totta. Kuitenkin kun puhutaan siitä, että miksi tiettyjä asioita ei saa niihin laittaa, niin silloin yleensä ei oikeastaan osata ajatella asian toista puolta. Nimittäin jos vaikka työhakemukseen kirjoitetaan aina totta, niin se tarkoittaa sitä, että ihminen ikään kuin antaa työnantajalle kaiken tiedon itsestään. Jos puhutaan siitä, että joku työnantaja sitten haluaa käyttää asemaansa väärin, niin tuolloin saattaa käydä niin, että esimerkiksi niin, että työntekijä ei tiedä oikeuksiaan.
Tietenkin esimerkiksi työnantajien täytyy aina tietää kaikki, mitä työntekijä sitten osaa, mutta kun puhutaan siitä, että heidän pitää aina puhua totta, niin silloin kyllä hiukan ihmetyttää se, että millaisia tietoja tuo työnantaja haluaa niissä CV:ssä nähdä. Eli kun keskustellaan siitä, että jos kaikki CV:t tehdään niin kuin yritys sekä sen henkilöstöpäällikkö haluavat, niin silloin tuosta äärimmäisen tärkeästä paperista näkyy myös esimerkiksi tietoja siitä, että jos henkilö on ensimmäistä kertaa tulossa työmarkkinoille. Ja sitten tietenkin CV:t ovat sellaisia asioita, joissa pitää näkyä vain olennainen, mutta sitten voidaan miettiä, mitä niissä sitten näkyisi, jos vaikka nuori henkilö on tulossa aloittamaan työuraansa työelämässä?
Ja yksi noista asioista tietenkin on se työkokemus, mikä ei liity haettavaan tehtävään. Tuolloin voidaan sitten kyllä kysyä, että mitä sitten kirjoitetaan, jos ihminen on vaihtamassa alaa? Eli jätetäänkö tuo kallisarvoinen paperi sitten tyhjäksi työkokemuksen osalta? Tietenkin myös pitkät välit työkokemuksen osalta saattavat vaikuttaa työnantajista negatiiviselta, mutta kuitenkin itse olen miettinyt, että jos ihminen on ollut koulussa viisi vuotta, niin silloin tietenkin edessä on sellainen pakollinen tauko.
Tai sitten voi käydä niin, että aina ei noissa kouluissa oleva saa työkokemusta oman alansa töistä. Joten tuolloin sitten edessä on niiden mukavien siivous tai muiden tehtävien tekeminen, ja jos niitä ei saa mainita, niin jätetäänkö sitten CV noiden vuosien osalta tyhjäksi, ja tuolloin. voi käydä niin, että entinen siivooja pääsee katsomaan sellaisen suuren yhtiön johdon naamoja, joiden toimistoja hän on ennen käynyt puhdistamassa. Ja kun sitten mietitään sitä, mitä esimerkiksi aukko CV:ssä merkitsee, niin se voi merkitä sitä, että hakija on riidellyt työnjohdon kanssa.
Eli hän on ollut “tuhma poika”, jonka kanssa ei kannata lähteä asioimaan. Mutta sitten tuo asia voi merkitä esimerkiksi vankeustuomiota, ja silloin kyllä mielestäni tuollaisia asioita ei tarvitse työnantajien tietää. Jos puhutaan esimerkiksi urkinnasta, niin mielestäni työnantajien ei tarvitse myöskään tietää työntekijöiden yksityiselämästä eikä heidän avioliitostaan. Joten noiden tietojen pyytäminen on ainakin joidenkin ihmisten mielestä urkintaa. Ja jos henkilöstöpäälliköllä on aikaa soitella jokaisen suosittelijan perään, niin silloin tietenkin voidaan odottaa, että hänellä on aikaa kaksi sekuntia vilkaista jotain riviä CV:ssä
Samoin jos vaikka harrastuksista ei saa mitään kirjoittaa, niin silloin mielestäni mennään alueelle, jossa sitten voidaan puhua urkinnasta. Jos työnantaja haluaa vain tietoja siitä, että millaisia palkkatöitä jokainen hakija on tehnyt, niin voidaan aivan hyvin kysyä, että mitä he noilla tiedoilla sitten oikeastaan tekevät?
Jos ei CV:ssä saa koskaan lukea mitään lyhytaikaisia työsuhteita, niin pelkääkö tuollainen työnantaja sitten sitä, että hän kohtaa henkilön, joka on saanut usein potkut? Eli varsinkin nuori työnhakija saattaa sitten kohdata tilanteen, missä hänellä ei ole ollut muuta kuin lyhytaikaisia työsuhteita, joten mitä varten niitä ei niihin CV:hin saa sitten laittaa? Ja jos vaikka puhutaan siitä, että henkilöllä on harrastuksen kautta saatua kielitaitoa, niin mitä varten niissä CV:ssä ei tuollaisia asioita saisi mainita?
Kuitenkin noilla työpaikan pomoilla on aikaa soitella kaikkien suosittelijoiden perään, jotta hän sitten saa kuulla totuuden siitä henkilöstä, joka istuu häntä vastapäätä, ja samalla myös muistuttaa sitä, kuinka monta ihmistä tuota paikkaa sitten oikeastaan onkaan hakenut. Jos CV:ssä ei saa mitään lukea, niin miksi se pitää sitten ylipäätään lähettää? Olisi varmaan parempi, jos työnantaja sitten soittaa ne oikeat paikat vaikka työvoimatoimistosta.
Ja varmaan myöskään mitään sosiaaliseen mediaan tulevia kirjoituksia eivät nuo työhönottajat sitten kaipaa, joten muistakaa olla aina kilttejä poikia ja tyttöjä, niin ura urkenee monissa hienoissa yhtiöissä, joissa työntekijää aina arvostetaan. Siitä ei tietenkään koskaan saa kirjoittaa, kuinka upeaa on käydä haastattelussa, jonka tuloksen tietää jo aivan ennestään, eli mitään paikkaa ei koskaan tulla niissä huoneissa sitten edes tarjoamaa.
https://www.msn.com/fi-fi/lifestyle/koti-ja-vapaa-aika/30-asiaa-joita-ei-pitäisi-olla-ansioluettelossasi/ss-AAip2gq?ocid=spartandhp#image=1
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.